Wilt u voortgang om de brij of voorUITgang?

Met onze loods- en sleepdiensten komt u écht dichter bij uw doel

Dan ging je naar links, dan weer naar rechts. Niet bepaald een one-size-fits-all aanpak, alleen …. alle resultaten waren conform afspraak én op tijd! We voldeden aan de eisen van de wet en de klanten waren dik tevreden. Dat wilde ik.

Judith Breugel, programmamanager Rabobank

Een boot hoort te varen i.p.v. steeds in dok te liggen

Levensvatbaarheid en continuïteit. Dat is resultaat. Dat is focus van “managen van het aanpassingsvermogen”. U wilt dat vermogen sterk maken. Uw organisatie steeds optimaal en aantoonbaar in lijn houden met de markt, de omgeving. Dat uw effort in tijd, geld en energie om u steeds maar aan te passen zinvol is, rendement oplevert. Dan moet een organisatie meters maken in haar ontwikkelingsproces om dat te realiseren. Dat ‘meters maken’, dat is de voorUITgang die cochin-approach bedoelt.

Aanpassen is wat anders dan steeds maar weer een nieuwe organisatieHARK verzinnen en mensen daarin te herplaatsen. Wel betekent het mensen ondersteunen te gaan verlangen bij te dragen aan het organisatiedoel. Om dat te gaan doen met het werk dat zij doen. helpen echt betrokken te willen zijn bij het wel en wee van de klanten. Helpen dat zij met collega’s samen die doelen nog effectiever en efficiënter voor elkaar te krijgen en nog veel meer. Om dat te ondersteunen hanteren we de agile-management principes

Wat helpt om in beweging te komen, om mensen meters te laten maken in dat ontwikkelingsproces, om zo de performance van de organisatie te versterken. Wat voor ons belangrijk is:

eigen kracht

Ieder mens heeft zijn eigen gave en talenten. Daarnaast maakt zijn eigen manier van doen hem uniek. Mensen die op basis van hun eigen manier van doen kunnen werken, werken met veel meer voldoening. Dat zorgt voor beweging en hun toegevoegde waarde groeit dan exponentieel.

Verantwoordelijkheid

Het inspireert mensen hen verantwoordelijkheid geven voor hun bijdrage aan het proces. Dat inspireert nog meer wanneer zij ruimte hebben om dat te doen op basis van hun eigen kracht en hun eigen manier van doen. Immers zij kunnen hun gave en talenten beter inzetten en daarmee ontwikkelen. Dat stimuleert ieder mens om er een schepje bovenop te doen.

Samen aan de slag

Met het werk wat mensen dagelijks doen creëren zij output. Die output wordt gebruikt door anderen. Dat onderling bijdragen betekent dat de mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun samen-werken. Juist die verantwoordelijkheid maakt dat die samenwerking zich dubbel en dwars terugbetaald in de kwaliteit van het proces, de efficiency en effectiviteit ervan.

Toekomstbeeld

Stel Marten Luther King had in zijn beroemde rede gezegd dat hij een fantastisch 10 stappen plan had. Dacht u nu heus dat hij daarmee al die mensen in beweging had gekregen. Dat kreeg hij wel met zijn droom voor elkaar. Bij mensen een positief verlangen creëren, dat zorgt voor beweging.

Onder de mensen

Als ik onder de mensen wil zijn, moet ik mij kleden als die mensen die dagelijks onder de hete zon in het veld staan te zwoegen. Daarom zag je Gandhi in zijn gewaden en nooit in driedelig kostuum. Ieder heeft zijn rol in het team. De een inhoudelijk, de ander meer gezaghebbend, weer een ander als een verzorger etc. Een manager stuurt. Dat is zijn rol. Sturen is anders dan inhoudelijk deskundig zijn. Dat werkt en brengt beweging in de zaak!

Agile management principes

Het aanpassingsvermogen kent vier invalshoeken en Agile 16 basisprincipes. Die helpen mensen om door te zetten en vol te houden in het proces om dat aanpassingsvermogen te verder te ontwikkelen. Deze invalshoeken en basisprincipes zijn gericht op het menselijke in het dagelijks werk dat mensen doen. Dat menselijke stimuleren, inspireren. Dat is de versnellingsbak in het aanpassingsvermogen en verandertrajecten

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”