Blijft u verstrikt in de waan van de dag!

Onze ervaring met wendbaarheid helpt u wellicht wél verder

“Vrijwel direct na de intake kreeg ik een plan van de manier waarop de klus zou worden aangepakt. Hun benadering sprak mij bijzonder aan én het is ook zo gebeurd. Het is écht”

Jaap Breuker; Procesmanager Achmea

TURNING DECISIONS INTO ACTION

met

IMPLEMENTEREN zonder VERANDERMANAGEMENT

Als 70% averij oploopt, wat wilt u dan met al die veranderingen…….?? Dat is toch dat uw mensen met dat nieuwe / dat andere (dus in hun dagelijks werk) richting klanten de door u beoogde RESULTATEN gaan waarmaken!!!

Nu….. daar helpen wij u mee door te ‘implementeren zonder verandermanagement’. Dat levert u die RESULTATEN. Dat is het resultaat dat wij met ‘Turning decisions into action’ nastreven.

Alleen de waan van de dag verhindert dat meestal en dat is tevens de grootste zorg van managers. Met onze implementatiebenadering helpen wij u zich van dat juk te ontdoen.

De waan van de dag dwingt. Het geeft het gevoel van ‘geleefd te worden’. Dat lijkt een ingesleten karrenspoor waarin men zich steeds dieper ingraaft. Da’s om gek van te worden. De werkplek wordt een pressure cooker. Die lijkt blijvend en daarmee voorspelbaar. Alleen gelijktijdig is alles wat in de cooker gebeurt onvoorspelbaar. Dat noemen wij de gekte achter de voordeur van een organisatie. Dat bestrijden we met ons ‘implementeren zonder verandermanagement’.

Werkt u toevallig in een organisatie(onderdeel) van een klantketen- of End-2-End proces? Dan werkt die gekte nog sterker door in de gewenste resultaten. Immers die keten heeft als doel de gewenste RESULTATEN te realiseren van het bedrijf, de non-profit organisatie, de instelling. En vooral dat die resultaten bestendig zijn. Immers, dat bestendige waarborgt de continuïteit.

Bent u daarin lijnmanager, een senior medewerker of een ‘gewone’ medewerker? Of bent u wellicht een projectmanager die zijn projectresultaat in zo’n organisatie dient te implementeren? Wilt u met uw mensen, met uw collega’s dat resultaat behalen met het werk dat u samen met voldoening doet? En heeft u er last van steeds geleefd te worden?

Met ons ‘‘implementeren zonder verandermanagement’ (= niet HEN veranderen, wel HEN IETS LATEN verbeteren) ondersteunen wij u om uit het karrenspoor van “geleefd te worden” te komen. Om zelf beter en meer meester te blijven over uzelf (uw mens-zijn) in die gekte. En ook hoe u beter en meer rust, tijd en ruimte creëert voor zelfreflectie en voor begeleiding en coachen van uw mensen. Mensen zijn voor ons geen productiefactor, wel mens van vlees+bloed+gevoel. En mensen die goed in hun vel zitten, komen fluitend naar hun werk, werken ‘lekker’ en presteren beter.

Wij ondersteunen u door in dat wendbare niet alleen het procesmatige te verbeteren. Vooral stimuleren, inspireren en motiveren wij u en uw mensen om in zo’n organisatie praktisch het eigen menselijk meesterschap te leren ontwikkelen en vooral toe te passen. Dat menselijk meesterschap zit in ieder van ons. Daar bewuster van worden, leren dat bewust toe te passen. Dat werkt en geeft resultaat. Dat zorgt voor veerkracht en behendigheid, kortom wendbare organisaties. Hoe? Lees dan verder.

Nu kunt u op zoek zijn naar “iets” om uw mensen toch nog voor uw karretje te spannen. Of u kunt er één zijn die inwendig zegt “het gaat uiteindelijk toch om wat onder de streep overblijft”. Of wellicht vindt u dat er niets mis is met “de waan van de dag” en denkt u “ze moeten niet zeiken, ze moeten gewoon doen wat ik zeg”. Dan helpt deze website u met plezier uw irritatiegrenzen te beproeven.

In de pressure cooker heerst de waan van de dag. Zo’n organisatie doet haar ‘normale’ dagelijkse werk in kokend water, nl. onder druk en veel stress de klanten van dienst zijn. En met stoom uit de oren voert zij alle veranderingen van klanten, uit de markt en samenleving, van collega’s in dat werk door. En al die veranderingen komen en gaan sneller en vaker dan ooit en blijken dan ook nog vaak niet goed te werken. Dan moet de manager ook nog meer tijd vrijmaken om zijn mensen te begeleiden. Dan gaat de manager zich afvragen: “waarom doen ze het nu niet?” en vragen zijn mensen zich af ‘waarom luistert hij nu niet’. Dat werk in die situatie is om gek van te worden.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”