Met fingerspitzengefühl door de waan van de dag, helpen wij u vooruit.

Cochin-approach is u onbevangen, onpartijdig en ongebonden van dienst

“Met jullie heb ik inspiratie opgedaan door een prettige samenwerking met waardevolle gesprekken en creatieve processen om de zaken op te lossen”.

Mattheus Holland, Directiesecretaris Rijkswaterstaat

HET TEAM VAN COCHIN-APPROACH

Cochin-approach ondersteunt:

 • mensen in organisaties bij het versterken van hun menselijk meesterschap
 • mensen opdat zij hun menselijk meesterschap in de praktijk steeds beter gaan toepassen in hun dagelijks werk, of dat nu als uitvoerende, als professional of als manager is.
 • organisaties bij het feitelijk in praktijk brengen en verder professionaliseren van het toepassen van dat menselijke meesterschap in:
  • het normale dagelijkse werk van die mensen in de organisaties
  • het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en laten beklijven van veranderprocessen in dat normale dagelijkse werk

Dit doen wij door het menselijk meesterschap bij mensen door henzelf te laten ont-dekken en te ontwikkelen. Om dat door henzelf (steeds beter) in praktijk te brengen in hun dagelijks werk. Dit met als doel dat zij:

 • met steeds meer voldoening hun dagelijks werk doen en
 • daardoor steeds beter in staat zijn blijvend beter bij te dragen aan het organisatiedoel.

Dit maakt de organisatie wendbaarder, waardoor zij meer, betere en blijvende resultaten zal realiseren om zo haar continuïteit te waarborgen.

Cochin-approach is een netwerk van zeer ervaren professionals. Allemaal ervaringsdeskundigen pur sang. We zijn experts op het gebied van:  mensen stimuleren, hen inspireren en motiveren betere en meer RESULTATEN te bereiken met hun dagelijks werk door hun/ het menselijk meesterschap daar in praktijk te brengen. Die ervaring hebben wij allen zelf opgedaan bij profit en non-profit organisaties, (semi)-overheid en private sector, grote en kleine organisaties. Die expertise is ons vak, dat wij ‘Implementatieconsultancy zonder verandermanagement’ noemen. De literatuur noemt dit ‘Business Agility’.

Ons vak oefenen wij uit als interim- of projectmanager, als management consultant, als docent. Dan gebruiken wij de loods en sleepdiensten van Cochin-approach®

Cochin-approach dankt haar naam aan een havenplaats in India. Ons netwerk is geformeerd rond een kernteam. In dat team zitten de trekkers van de zes dienstverleningsvormen van Cochin-approach. Vooralsnog vormen de volgende mensen het kernteam:

 • Roland Boukema
  Roland Boukema

  Ik geloof dat door de menselijke aspecten de verscheidenheid van mensen bestaat, dat geldt voor iedereen, ook voor mij. Dat maakt onbevangenheid naar mensen en hen laten zijn zoals ze zijn. Daardoor gaan mensen zich vrij voelen. Dat geeft ruimte en ze komen tot elkaar. Ze gaan samen op zoek naar andere wegen om tot resultaat te komen. Met deze positieve insteek gaan zij lekker aan het werk en beter bijdragen in en aan de groep, afdeling, organisatie waar zij voor werken. Daar worden alle betrokkenen beter van en de ontevredenheid verdwijnt. Gevolg: de organisatie loopt lekker en realiseert het gewenste RESULTAAT. Daaraan werken dat is mijn ervaring, daar doe ik het voor.

  Ervaring
  Een projectmanager zei eens: ‘je moet gewoon vertellen dat het systeem de correctie heeft gedaan en dat dat goed is’. Enfin onervaren als ik toen was dat zo gedaan. De reactie van de klant zal ik nooit vergeten: “Mijnheer Boukema als u dat ooit nog eens tegen mij zegt, dan koop ik nooit meer bij u”. Toen wist ik dat ik als medewerker verkoopbinnendienst verantwoordelijk ben voor mijn klanten en niet het project.

  Kennis
  Mijn talenten zijn gelijkmatig verdeeld over het sociaal en bedrijfsmatig terrein. Een waslijst aan opleidingen etc. hebben die versterkt, zoals certificaten van: HEAO-bedrijfseconomie, AMBI, Master NLP en REISS, Enneagram coach, Prince 2 en Management Veranderprocessen.

  Loopbaan
  De impact van veranderingen ken ik als back-office medewerker en bedrijfskundig adviseur. In die vaste functies heb ik uiteenlopende organisaties geholpen haar business op orde te brengen en daarin vernieuwingen te implementeren. Dat heb ik daarna vanuit een ICT-bedrijf ook gedaan als management consultant. Zo gegroeid naar Business Change manager. Zelfstandig vanaf 1995.

  Bijzonderheden
  Grondlegger van de Cochin-approach® en oprichter van de netwerkorganisatie met dezelfde naam. De Cochin-approach® is beschreven in het boek ‘Met 10 versnellingen RESULTAAT’ met als ondertitel ‘door de menselijke maat’. Dat boek is hier te bestellen.
  Wilt u meer van mij weten? Vraag dan hier mijn CV aan of kijk op mijn LinkedIn-profiel en mijn persoonlijke website: www.2bconsult.nl

 • Lynn Coleman
  Lynn Coleman

  Ik geloof dat iedereen talenten heeft en ze graag wil inzetten. Soms hebben mensen hun talenten zo lang niet kunnen inzetten dat ze niet meer meewerken of cynisch of verbitterd zijn geraakt. Een negatieve cirkel. Ik ga bewust op zoek naar die talenten en naar hun eigenheid en match dit met de mogelijkheden die er zijn in een project. Mensen voelen dat ik het belangrijk vind dat ze het naar hun zin hebben. Dit samen brengt motivatie en energie, mensen zijn bereid om opener te zijn en meer te doen. Ze hebben er plezier in. Samen werken wij aan het gewenste RESULTAAT en aan de weg daarnaartoe. RESULTAAT bereiken geeft een goed gevoel dat ook nog doorwerkt in een volgend traject. Ik vind het ontzettend mooi om iets te betekenen voor mensen en bedrijven.

  Ervaring
  Ik was teamleider binnen een project met een op papier onmogelijke doel. Toen bedacht ik dat ik een onmogelijke doel nooit kon bereiken met standaardprocedures en dat ongeveer alles anders zou moeten. Een riskant traject. Met ook nog veel bekijks vanuit andere delen van het multinationaal bedrijf. Ik heb de mensen in het team gestimuleerd om overal te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Ze grepen de kans en er kwam een energie op gang! Geweldig. Topresultaat uiteindelijk en een ervaring waar de groep nog steeds over praat.

  Kennis
  Ik wissel van hersenhelften met de opleidingen die ik gevolgd heb, eerst een studie Duits en Spaans, daarna een hele reeks ICT opleidingen, Psychologie, Prince 2, De emotionele organisatie in verandering, Financiële Markten, Mediation, Pedagogisch Didactische Aantekening en Golden Personality Profiler. Ik leer graag.

  Loopbaan
  Ik begon als programmeur bij een verzekeringsbedrijf, daarna allerlei ICT functies tot en met programmamanager bij o.a. een marktonderzoekbureau, banken en via detacheringsbureaus. In 2009 werd ik zelfstandig en sindsdien geef ik trainingen voor organisatievraagstukken en voor Engels/interculturele communicatie. Meer informatie over Engels en interculturele communicatie staat op www.skyhookprojects.nl.

  Bijzonderheden
  Ik ben van oorsprong Britse, en daardoor veel geleerd over internationale omgevingen en complexe (inter)culturele situaties. Wat werkt in een Nederlands bedrijf werkt niet zomaar in een gemengde omgeving. Ook goed om te weten, ik neem humor uiterst serieus.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”