Slijmen

 In Geen categorie

De uitkomst van een experiment was, dat slijmen werkt. Proefpersonen kregen bij een onderzoek een rol als leidinggevende. Zij vulden daartoe een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Een van de testvragen was hoe zij dachten over warden als vriendschap en rijkdom.

Later kregen ze van hun ondergeschikte een reactie op de door hen ingevulde tests. Tenminste zo werd het gepresenteerd. In werkelijkheid was er helemaal geen ondergeschikte. Immers alle proefpersonen ontvingen allemaal dezelfde brief.

Die brief stond vol met vleiende opmerkingen, zoals:

  • Ik denk dat iedereen goed met hem kan opschieten, en ik zeker
  • Ik denk dat hij fantastisch werk zal leveren op welk gebied dan ook, omdat hij over zoveel talenten beschikt.

Vervolgens werd aan de leidinggevenden gevraagd de ondergeschikte anoniem te beoordelen. Hoe oprecht vonden ze de briefschrijver? Hoe aardig? En hoe slijmerig?

En nu komt de crux

Een deel van de leidinggevenden dacht een reactie op zijn eigen persoonlijkheidstest te lezen. Dit in tegenstelling tot het andere deel van die leidinggevenden. Tegen hen werd gezegd dat de reactie over een andere leidinggevende ging.

Wat bleek?

Proefpersonen die dachten dat ze een reactie over zichzelf dachten te lezen, vonden de ondergeschikte aardiger, oprechter en minder slijmerig dan degenen die dachten dat de reactie op een ander betrekking had.

Conclusie

Zolang we zelf het doelwit van geslijm zijn, vinden we het fantastisch. Maar als exact diezelfde vleiende opmerkingen aan een ander gericht zijn, denken we: WAT EEN SLIJMBAL

 

Dank Roos Vonk

Recent Posts

Leave a Comment

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”