Motiveren of overschreeuwen

 In Action blogs

Ik heb nog nooit geloofd dat overschreeuwen van je eigen zorgen echt tot positieve resultaten leidt. Echt dat is lariekoek. Bij de trainingen van Anthony Robbins heb ik dat uitdrukkelijk geleerd, ondervonden en geleerd daar anders mee om te gaan. Robbins, is dat die motivatorcoach, die charlatan? Ja, juist hij, want hij gaat uit van emoties van mensen. Ieder mens heeft die. Die emoties die jij als individu hebt, hij leert je daar naar te kijken. Dus leer bij jezelf te onderkennen dat dat je hinderpalen zijn, dat dat de triggers zijn waardoor je gaat wijzen naar anderen. Juist dat proces van je eigen emoties te leren inzien, dat is het proces van jezelf leren kennen, weten waar je leerpunten zijn en een goede aanpak voor persoonlijke ontwikkeling.

Mensen helpen dit bespreekbaar te krijgen. Collega’s helpen hiermee om te gaan. In projecten vanuit dit standpunt met mensen omgaan. Het zijn juist deze aspecten waardoor mensen zo verschillend zijn. Deze aspecten zorgen ervoor dat het proces dat ieder mens gaat om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen, dat dat proces voor ieder mens anders is. Deze aspecten maken dat ieder mens met een bepaald vraagstuk anders omgaat. Het ontkennen ervan, en negeren van deze menselijke aspecten heeft als resultaat dat zoveel veranderprocessen, en projecten zo slecht scoren. De aanpakken die de emoties negeren, dwingen mensen in een bepaald stramien te handelen. Ze dwingen mensen in karrensporen. Cochin-approach daarentegen heeft die verschillen als basis om met veranderprocessen om te gaan.

Vorige week plaatste Lynn op onze LinkedIngroep een mooie TED-talk over het over het overschreeuwen van nare emoties, angsten, zorgen etc. Die film wil ik je in deze post opnieuw onder de aandacht brengen. Hier zijn 20 waardevolle minuten: https://www.ted.com/talks/susan_david_the_gift_and_power_of_emotional_courage

Recommended Posts

Leave a Comment

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”