Zwemmen leer je niet op ’t droge

 In Geen categorie

Dit artikel (deel 8/10) gaat over het uitproberen en wat dat met je doet. Nu dat het (innerlijk) besluit is genomen om te doen wat er al bedacht en uitgewerkt is, beginnen de pilots en eerste proeven.

Als het goed is, zijn mensen nu overtuigd van wat ze willen uitproberen. Ze missen alleen nu de ervaring van hoe het echt uitpakt. Daarvoor zijn pilots natuurlijk erg nuttig. Omdat je als organisatie kunt zien wat wel en niet werkt. Ook omdat de mensen die daarin meedraaien, zelf vertrouwen opdoen in hun nieuwe handelswijzen. Mensen leren zichzelf ook opnieuw kennen, ze leren nieuwe aspecten van zichzelf kennen. En van anderen om zich heen.

Een nieuwe manier van zaken doen vind je niet in een boek. Dat moet ervaren worden, uitgeprobeerd. Daar hoort af en toe falen bij. Is niet erg, zolang je ervan leert.

Als manager kan je dit begeleiden door veel aandacht te besteden aan hoe het met de mensen gaat. Hoe reageren ze op de nieuwe stappen? Wat hebben ze geleerd? Wat vinden ze leuk? Geef een compliment als je iemand ziet glunderen. Een schouderklopje als iets net niet gelukt is – geeft niet, daarvoor is het uitproberen.

Daarnaast ben je als manager bezig met evalueren/retrospectives. Wat kunnen jullie leren voor een volgende keer? Welke actieplan heb je? Hoe is het gegaan met het coachen van de medewerkers? Hoe wil je dat een volgende keer uitbouwen?

Als medewerker: is de tip om open te zijn voor experimenteren. Maak voor jezelf een overzicht van wat je wilt uitproberen. Dit kan iets concreets zijn of hoe je met iemand spreekt of beter voor jezelf opkomen of…. Daarmee wordt het ook een leerproces voor jou en waardevol, wat er ook met de proeven gebeurt. Dat maakt het uitproberen ook makkelijker, want je wordt er altijd beter van.

Doel van deze fase is vertrouwen. Vertrouwen in het proces. Vertrouwen in jezelf. Vertrouwen in de mensen om je heen. Vertrouwen in de toekomst.

De artikelen worden gepubliceerd op de LinkedIn-groep ‘cochin-approach’. Het volgende artikel gaat over het wegnemen van de laatste onzekerheden.

Het vorige artikel ging over het besluit om te gaan proberen. Je kunt het hier lezen.

 

Lynn Coleman m.m.v. Roland Boukema

Recent Posts

Leave a Comment

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u geïnformeerd blijven? Laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u maandelijks op de hoogte met onze informatiebulletin t.w. “de Stroomversnelling”